Mi a liposzómás C-vitamin?

MI A LIPOSZÓMÁS C-VITAMIN?

 

Liposzómás

A liposzómás technológiával előállított C-vitaminról sokszor hallani, olvasni róla és érdekelt mit is tud, mi ez egyáltalán? Van-e különbség a hagyományosan elfogadott C-vitamin és a liposzómás között?

A C-vitamin tudjuk pótlásra szorul szervezetünk számára. Ezt a vitamint alkalmazzák a legnagyobb mennyiségben a világon. A szervezetünk nem állítja elő, természetes úton meg egyre nehezebb hozzájutni, mivel ma már minden gyümölcsnek, zöldségnek lecsökken a C-vitamin tartalma a szállítások és feldolgozások során.

A C-vitamin egy érzékeny anyag, mivel gyorsan bomlik a fény, a levegő, a nedvesség, a hő hatására. Tehát egyre kevesebb van az ételekben ha főzzük, fagyasztjuk, sokáig tároljuk őket. Pótolni mindenképpen kell, csak nem mindegy hogyan és mivel.

A C-vitamin mikor bejut a szervezetbe, ott is gyorsan elveszhet vagy sérülhet, és akkor már nem éri el a kívánt hatást sem. Nagy részük bevitel után simán csak kiürül a szervezetből, ahelyett, hogy teljesen beépülhetne.

Ezért nagyon is forradalmi áttörés a liposzómás C-vitamin felfedezése, előállítása. Ennek az új technikának, formulának köszönhető, hogy a szájon át szedhető C-vitaminok között ennek a biohasznosulása a legmagasabb. Ez azt mutatja meg, hogy egy hatóanyag milyen mértékben és mennyire képes bekerülni a vérkeringésbe, majd onnan keresztül a sejtekbe.

A liposzómás technika viszont hozzásegíti ahhoz ezt a csodálatos és fontos hatóanyagot, hogy szinte veszteség nélkül könnyen eljuthasson az emésztőrendszerig, itt felszívódik a véráramba és a sejtekbe egyaránt. Így elkerülhetjük vele azt, hogy kiürüljön a szervezetből.

A dózisok csökkenthetők, vagy növelhetők, mert mindenképpen eljut annyi a szervezetbe, amennyire szükség van. És itt van a nagy különbség a hagyományos C-vitaminnal szemben. Annak csak kis hányada jutott hasznosulásra a véráramba a szervezetben.

Kutatásokkal igazolták, hogy a liposzómás C-vitamin több mint 93 százalékban szívódik fel a hagyományossal szemben. Ennek a titkát a liposzómákban kell keresni.

A liposzómás C-vitaminnal kapcsolatos eredmények messze túlszárnyalják az orvosok, a kutatók és a fogyasztók elvárásait az egész világon.

Forrás: http://www.magazinedonna.hu/index.php/egeszseg/testuenk-es-lelkuenk/846-mi-a-liposzomas-c-vitamin
kép: www.infokiskunfelegyhaza.hu