Liposzómás C-vitamin - A jövő vitaminja

Liposzómás C-vitamin - A jövő vitaminja

infokiskunfélegyháza.hu 2013. november

 

Mi a különbség a hagyományos és a liposzómás C-vitamin között?

A C-vitamin világszerte a legnagyobb mennyisében alkalmazott vitamin. Természetes úton sajnos egyre kevesebb C-vitaminhoz jut a szervezet, mivel a zöldségek és gyümölcsök egyre kevesebb vitamint tartalmaznak. A C-vitamin ráadásul rendkívül érzékeny hatóanyag, felbomlik fény, levegő és hő hatására (pl. főzés, fagyasztás),a pótlása tehát elkerülhetetlen.

Gondok a felszívódással 

A C-vitamin szervezetbe jutását követően el kell jutnia az emésztőszervekig, viszont ezalatt hajlamos elveszni vagy sérülni. Ennek következtében mire eléri az emésztőszerveket, azok már csak az eredetileg bevitt mennyiség töredékéhez jutnak hozzá. A C-vitamin jelentős része hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. Minél nagyobb C-vitamin dózist kap a szervezet, annál kisebb mennyiséget képes hasznosítani belőle. Számszerűsítve ez annyit jelent, hogy 1000 mg-nál akár a C-vitamin 80%-a kiürül anélkül, hogy a szervezet hasznosítani tudná.

A liposzómás C-vitamin 93%-ban felszívódik 

A liposzómás C-vitamin forradalmi áttörést hozott a C-vitaminok között. Ennek az új formulának a hasznosulása a legmagasabb a szájon át szedhető C-vitaminok között. A liposzómás technológiával előállított C-vitamin esetében a C-vitamint olyan természetes foszfolipid réteg védi, mely sejtmembránjainkat is alkotja. Mindegy mennyit viszünk be, a C-vitamin sérülés és veszteség nélkül, könnyen eljut az emésztőszervekig, ahol csaknem 100%-os hatékonysággal szívódik fel a véráramba, majd onnan a sejtekbe. Így nem ürül ki a szervezetből.

 Mennyi szükséges belőle?

A jelenleg Magyarországon ajánlott napi C-vitamin mennyiség (80 mg) arra elég, hogy a skorbutot megelőzzük. A legújabb kutatások szerint napi 300-1000 mg C-vitamin bevitel jelentősen hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a civilizációs betegségek, daganatok, szív- és érrendszeri problémák, allergia elleni védelemhez.
Eddig a felszívódási problémák miatt ezt a mennyiséget legoptimálisabb esetben az orvosok intravénásan juttatták be a szervezetbe, ez azonban bonyolult, kényelmetlen és nem éppen olcsó. A liposzómás technológiával előállított C-vitaminnal intravénás minőségű C-vitamin szint érhető, hiszen felszívódási hatékonysága csaknem 100%-os és már elérhető Magyarországon is!